04 octubre 2014

BOLICS DE PASTANAGÓ ESPINACS I FORMATGES FETA I ROQUEFORT

Assaig pel  1r Programa "Uep com anam" de IB3  (No emès)


Ingredients a per a 3 bolics:

6 làmines de pasta Brick o Filo
400g espinacs congelats en porcions
2 pastanagons
100 g formatge Roquefort
200 g formatge Feta
una grapada de pinyons
1 ou
oli d'oliva

Preparació:

1.- Pelam i tallam a rodanxes el pastanagó i el cuinam al vapor al microones dins un recipient de silicona a posta.
2.- Cuinam els espinats al vapor  al microones dins un recipient de silicona a posta. Les degotam bé si cal les apretam dins les mans.
3.- Sofregim amb un raig d'oli els espinacs i el pastanagó per acabar d'eliminar l'aigua
4.- Torram els pinyons dins la mateixa pella.
5.- Ho posam tot dins un bol i hi esmicolam dins els dos formatges i mesclam , part del formatge es fondrà amb la calentor dels espinacs.
6.- Batem un ou i hi afegim la meitat i mesclam, la resta d'ou servirà per pintar els bolics abans d'enfornar.
7.- Ho deixam refredar i omplirem amb dues bones cullerades una làmina a la que hi haurem posat al fons una altra làmina doblegada en quatre plecs per aconseguir més consistència i que els bolics no s'espenyin pel cul.
8.- Pintam els bolics amb ou i les enfornam dins el forn prèviament calent a 200º durant 5 o 10 minuts intentant que no se cremin ja que la pasta Brick se torna cruixent molt ràpid.