12 julio 2015

ESCALIVADA



Ingredients 1 persona: 
2 pebres vermells gruixats
1 albergínia grossa
oli d'oliva
sal

Preparació:
Rentam i aixugam amb un pedaç de cotó les verdures senceres sense llevar els capolls.
Untam les verdures amb oli d'oliva  i les embolicam amb paper d'alumini.
Encenem el forn prèviament a 200ºC perquè estigui calent i dins una llauna de forn folrada amb paper d'alumini hi posam les verdures embolicades i ho enfornam a la part d'abaix del forn.
Ho mantindrem a dins el forn,  girant cada poc temps cada verdura perquè se torrin per totes les cares, fina que els paquets s'esbuquen. El pebres se estran llests més prest i caldrà deixar les albergínies un ratet més.
Ho treim del forn i ho deixam refredar una mica fins que siguin fàcils d'obrir els paquets sense cremar-nos. Treim els pebres i l'albergínia del paper d'alumini per evitar que se segueixin cuinat amb l'escalfor i les posam dins un ribell de test amb forats i aquest dins un altre ribell a fi de que puguin degotar i ho tapam amb uns papers de diari fins que refredin bé (això ajudarà a que siguin fàcils de pelar)  i ja se podran pelar, trempar amb oli i sal i servir per menjar a temperatura ambient o bé deixar-los una estona a la gelera. S'acompanya amb algun peix com tonyina de llauna , anxoves de llauna o bé arengades salades.