25 marzo 2016

PANADES DE PÈSOLS I LLOMILLO DE PORC - Pasqua 2016





Ingredients per a 8 panades:

Per la pasta:
500g farina fluixa
150 ml aigua
100 ml oli d'oliva
50 ml saïm

Pel farcit: 
1kg pèssols congelats
1 porro
500g llomillo porc (1 llomillo)
40 g pèrnil salat a trossets
50 g bacó a tiretes
1 botifarró
sobrassada
bacó
sal
pebre bo
oli d'oliva


Preparació: 

https://receptescuinases3antonies.blogspot.com.es/2009/04/panades-de-carn.html

1.- El dia abans de fer les panades, tallarem la carn i la treparem amb pebre bo, sal i un poc d'oli, ho posarem dins un ribell amb un plat al fons perquè la carn pugui degotar i tapat el ribell, amb un altre plat i deixar dins la gelera.
2.- Per descongelar i donar gust als pèssols posarem dins una paella un raig d'oli d'oliva i les sofregirem juntament amb un porro tallat a rodanxes primes, les tiretes de bacó i els trossets de pernil salt, ho tremparem amb sal i pebre bó al gust.
3.- Mesuram els ingredients, tallam el botifarró a rodanxes  i el bacó  a tiretes i fem bolletes de la sobrassada. Posam el saïm a fondre a foc lent.
4.- Abocam la farina dins un ribell i  hi fem un clot on hi posarem l'aigua tèbia, l'oli i el saïm en aquest ordre i ho mesclam amb les mans agafant farina de les voreres i posant al mig.
5.- Pastam bé. Fem trossos i tornam a ajuntar-los. Pesam bolles de 70-75 g per fer les panades  i 20-25g per fer les tapadores.
6.- Ja podem fer les panades, les donam forma i al fons de cada una hi podem posar mitja tallada de botifarró, una bolleta de sobrassada i dos trossets de bacó i afegim  dues cullerades de pèssols, la carn 4 o 5 tallades de llomillo i més pèssols fins que quedi ben plena , aplanam la tapadora i tancam la panada donat forma a les voreres amb una "corda" de panada. Marcam la senya per deixar sortir vapor i per saber de quina classes és,  amb una punxada amb una forqueta petita (veure entrada
http://receptescuinases3antonies.blogspot.com.es/2016/03/panades-pasqua-2016.html )
6.- Amb el forn prèviament calent a 180ºC a dalt i a baix, enfornam a la part de baix durant aproximadament 45 o 60 min i al final aproximadament 10 min més a 200ºC per donar color.